Επόμενος Αγώνας
Προσοτσάνη-Έβρος Σουφλίου
prosotsani vs  
Ημερομηνία: 13/08/2011/Σάβ.
Ώρα: 6 μ.μ. 
Γήπεδο: "Γεώργιος Μακρής" 
Ανακοινώσεις
Τα φιλικά προετοιμασίας:
  1. Παύλος Μελάς Βιστωνίδας-ΓΣΠ 1 - 1
  2. Αργυρούπολη-ΓΣΠ 2 - 2    & Δοξάτο-ΓΣΠ 1 - 1
  3. ΓΣΠ-Ορφέας Ξάνθης 3 - 3
  4. ΓΣΠ-Σουφλί                   (ΣΑΒ. 13/08/2011)
  5. ΓΣΠ-Γάζωρος             (ΤΕΤ. 17/8/2011)
  6. Ελευθερούπολη-ΓΣΠ  (ΣΑΒ. 20/8/2011)
  7. ΓΣΠ-Ηράκλεια       (ΤΕΤ. 24/8/2011)
  8. Νέα Ζίχνη-ΓΣΠ       (ΤΕΤ. 31/8/2011)
  9. Σουφλί-ΓΣΠ                   (ΣΑΒ. 3/9/2011)
  10. ΓΣΠ-Ακροπόταμος (ΣΑΒ. 10/9/2011)

Αποκλεισμός στο...παρά πέντε (4-3)

Πήγε στον Ακροπόταμο για το ματς της 1ηςαγωνιστικής του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας για να κάνει μια δυνατή προπόνηση εν όψει του μεγάλου τοπικού και σπουδαίου βαθμολογικού ντέρμπι με την Πετρούσα και της βγήκε σε…θρίλερ! Η Προσοτσάνη μπορεί να είχε σε δεύτερη μοίρα το σημερινό νοκ άουτ παιχνίδι με τους υποψήφιους πρωταθλητές Καβάλας, αλλά στην πορεία αποδείχθηκε ότι αυτή η ομάδα δε θέλει να χάνει αμαχητί, άσχετα να το τελικό 4-3 σε γενικές γραμμές και με όλο το «χιτσκοκικό» χαρακτήρα του ματς ήταν δίκαιο για τους γηπεδούχους. Ο Κώστας Βακιρτζής επέλεξε να ξεκινήσει με 7 παίκτες κάτω των 21 ετών και να δώσει ανάσες σε κάποιους, που είτε δεν ακολούθησαν καθόλου την αποστολή (Δημητριάδης, Ουζούνης, Στεργιάκος), είτε δε χρησιμοποιήθηκαν καθόλου (Κερασίδης), είτε έπαιξαν ως αλλαγή σταδιακά από το 2ο ημίχρονο και μετά (Ράπτης, Φερφέρης, Καλαϊτζής) και βοήθησαν τα μέγιστα ώστε το ματς να γίνει γκραν γκινιόλ μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι από την Κομοτηνή.

Στο 51ο λεπτό και με το σκορ να βρίσκεται στα επίπεδα του 2-0, όλα έδειχναν πως οι «κιτρινόμαυροι» θα έπαιρναν μια πανάξια νίκη-πρόκριση, έχοντας μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο επικρατήσει κατά κράτος των αντιπάλων τους, που στις περισσότερες μονομαχίες ήταν ωσεί παρόντες!

Κάπου εκεί χτύπησε το «καμπανάκι» της αφύπνισης και με μπροστάρη το Σαμαρά που σημείωσε 2 γκολ κι έφερε το ματς στα ίσια για τα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας, η Προσοτσάνη οδήγησε το ματς στην παράταση. Εκεί αν και βρέθηκε πάλι νωρίς-νωρίς να κυνηγάει το σκορ, βρήκε τα ψυχικά και σωματικά αποθέματα να ισοφαρίσει εκ νέου με τον Πατένταλη, μια όμως ολιγωρία του Πιτσακτσή 5 λεπτά πριν το φινάλε δεν επέτρεψε να δούμε…πέναλτι κι έτσι η πρόκριση πήγε στους καβαλιώτες, παρουσία περίπου 250 φιλάθλων και κάτω από έναν άκρως χειμωνιάτικο καιρικό σκηνικό με ψιλόβροχο και κρύο εν μέσω της Άνοιξης!

Λεπτό προς λεπτό:

Μόλις στο 3ο λεπτό και μετά από εκτέλεση κόρνερ η άμυνα της Προσοτσάνης δεν έδιωξε καλά, ωστόσο το σουτ του Σπυρίδη από τα όρια της περιοχής δε βρήκε στόχο, άουτ.

Την ίδια κατάληξη σε φάση καρμπόν 10 λεπτά αργότερα είχε το συρτό σουτ και του προωθημένου Μαυρομμάτη.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας ματς (29ο), ωραία αλλάζουν την μπάλα Αντωνιάδης και Παπαδόπουλος, τελικός αποδέκτης ο Σαουλίδης που από πλάγια θέση αναγκάζει τον Πιτσακτσή να παραχωρήσει το κόρνερ.

Στο 32ο λεπτό ο Σπυρίδης εκτελεί φάουλ από θέση μέσα δεξιά προς την «καρδιά» της άμυνας της Προσοτσάνης, ο Πατένταλης δε βρίσκει την μπάλα στο αέρα, το κάνει όμως ο Σαουλίδης που τραντάζει από τα 5 μέτρα το οριζόντιο δοκάρι του Πιτσακτσή.

1η επίσκεψη της Προσοτσάνης στα καρέ του Ευστρατίου στο 35ο λεπτό, χρονικό σημείο στο οποίο ο Παλτζίδης με το Λάμπρου παίζουν όμορφα το «ένα-δύο», το σουτ όμως του νεαρού κοντράρεται στο κεφάλι του Μαυρομμάτη, έχοντας πορεία προς την εστία.

Οι γηπεδούχοι ανοίγουν το σκορ στο 43ο λεπτό, όταν μετά από φάουλ του Αντωνιάδη η μπάλα φτάνει έξω αριστερά με τον προωθημένο Μαυρομμάτη να την ελέγχει και να επιχειρεί τη δύσκολη σέντρα, άστοχη έξοδος του Πιτσακτσή δίνει την ευκαιρία στον αφύλακτο Σαουλίδη με κοντινή κεφαλιά να πετύχει το 1-0.

Σουτ του σκόρερ στο αμέσως επόμενο λεπτό βρίσκει αυτή τη φορά σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα της Προσοτσάνης που μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Με τη λήξη του ημιχρόνου η Προσοτσάνη λίγο έλειψε να ισοφαρίσει σε μια ιδανική αντεπίθεση από αριστερά με τους Λάμπρου-Σαββίδη Π. Σάββα να συνδυάζονται, η μπάλα να φτάνει στο δεξί πόδι του Σαμαρά που εν κινήσει την έστειλε δίπλα στα δοκάρια του Ευστρατίου.

Στο 49ο λεπτό το ψηλοκρεμαστό σουτ του Σαββίδη Π. Σάββα περνάει μόλις άουτ και στο 51ο οι γηπεδούχοι διπλασιάζουν τα τέρματά τους: ο Σπυρίδης περνάει μπαλιά «τρύπα» για τον Αντωνιάδη που πρόλαβε Παλλικάρη και Πιτσακτσή και «σκάβοντας» την μπάλα προ του γκολκίπερ της Προσοτσάνης «έγραψε» το 2-0.

Η μείωση στο σκορ ήταν σχεδόν άμεση: στο 54ο λεπτό ο Παλτζίδης με σουτ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Ευστρατίου, που σε πρώτο χρόνο αντέδρασε σωστά, όμως η απόκρουσή του έστειλε την μπάλα στο δεξί πόδι του Σαμαρά κι ο τελευταίος από κοντά δεν είπε «όχι» στο 2-1.

Ωραίος συνδυασμός Μανάφη-Παπαδόπουλου που περνάει στην περιοχή την αντίσταση του Παλλικάρη και σερβίρει έτοιμο γκολ στο Σαουλίδη, με τον επιθετικό του Ακροποτάμου να πετάει στον…αέρα την ευκαιρία σε κενή σχεδόν εστία να πετύχει το 2ο προσωπικό γκολ.

Μπαλιά του Φερφέρη στο Σαββίδη Π. Σάββα που παίζει όμορφα το «ένα-δύο» με το Σαμαρά με την μπάλα να φτάνει στο δεξί πόδι του Ράπτη, που σουτάρει εν κινήσει μόλις άουτ από τη συμβολή των δοκών του Ευστρατίου στο 64ο λεπτό.

Ο Σαββίδης Π. Σάββας «σκάβει» την μπάλα στον Καλαϊτζή που καλυπτόταν μέσα στην περιοχή, αλλά δε βρήκε όπως θα ήθελε την μπάλα στο 71ο λεπτό κι αυτή πέρασε άουτ σ’ ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Ευστρατίου.

Συρτό σουτ του Παπαδόπουλου από τα όρια της περιοχής βρίσκει σε ετοιμότητα τον Πιτσακτσή που μπλόκαρε στο 79ο λεπτό κι αμέσως μετά στην «κόντρα» η Προσοτσάνη ισοφάρισε, με την ασσίστ του Σαββίδη Π. Σάββα για το Σαμαρά και το δεξί σουτ του κάπτεν στην κλειστή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει τερματοφύλακα του Ακροποτάμου…2-2.

Σέντρα του Σαουλίδη απομακρύνει ο Παλλικάρης πάνω στο Σταμπολίδη που σουτάρει χωρίς σκέψη πάνω στον Πιτσακτσή στο 84ο λεπτό, με τον τελευταίο να πέφτει σωτήρια και στα πόδια του εφορμούντα Παπαδόπουλου λίγο πριν το φινάλε και να σώζει την ομάδα του.

Στο 4ο λεπτό του α’ μέρους της παράτασης οι «κιτρινόμαυροι» ξαναπήραν προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Κυριακίδης με ωραία κλειστή ντρίπλα απέφυγε το μαρκάρισμα του Τσακμακίδη και με σουτ στην απέναντι γωνία έκανε το 3-2.

Γκολ απ’ αυτά που δε χάνονται έχασε ο Σαουλίδης στο 103ο λεπτό, καθώς σε κενή εστία μετά από σέντρα του Καμπερίδη φοβήθηκε πιο πολύ να μην…τρακάρει στο δοκάρι και με το κεφάλι έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 106ο λεπτό οι «κυανόλευκοι» ισοφάρισαν με τη σέντρα του Καλαϊτζή να μπερδεύει Καμπερίδη και Ευστρατίου, η μπάλα να στρώνεται στον αφύλακτο Πατένταλη που σε κενή εστία με προβολή έφερε και πάλι το ματς στα ίσια…3-3.

Την τελευταία ωστόσο λέξη στο χορταστικό αυτό παιχνίδι είπαν οι γηπεδούχοι: Στο 116ο λεπτό ο Σπυρίδης «σκάβει» την μπάλα για το Σαουλίδη, ο Πιτσακτσής αν και φαινόταν να την ελέγχει σήκωσε το χέρι ζητώντας οφσάιντ από το βοηθό, η σημαία του όμως έμεινε κατεβασμένη κι ο παίκτης του Ακροποτάμου που κυνήγησε τη φάση σε κενή εστία και μέσα σε πανηγύρια διαμόρφωσε το τελικό 4-3.

Ο άρχοντας του αγώνα ήταν ο κ. Κουμπαράκης Στέφανος (Χαμαλίδης Γεώργιος & Χούσκογλου Αϊχάν οι βοηθοί του), όλοι από την ΕΠΣ Θράκης. «Κιτρίνισε» τους Αντωνιάδη (38ο) & Μανάφη (76ο) από πλευράς Ακροποτάμου & τους Πατένταλη (32ο) & Παλτζίδη (91ο) από πλευράς Προσοτσάνης.

ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΣ (Πέτρος Τραγαντζόπουλος): Ευστρατίου, Καμπερίδης, Χασά (66ο Παναγιωτίδης), Μαυρομμάτης, Φιλίππου, Τσορμπατζής, Μανάφης (81ο Σταμπολίδης), Σαουλίδης, Παπαδόπουλος, Αντωνιάδης (74ο Κυριακίδης), Σπυρίδης.

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Κώστας Βακιρτζής): Πιτσακτσής, Γεωργιάδης, Τσακμακίδης, Παλλικάρης, Πατένταλης, Μουχτάρης (46ο Ράπτης), Σαμαράς, Παλτζίδης, Κιοσέογλου (52ο Φερφέρης), Σαββίδης Π. Σάββας, Λάμπρου (66ο Καλαϊτζής).

(*): Στο άλλο παιχνίδι είχαμε:

Σουφλί – Σάπες 0 – 1 (88ο Γουνελάς)

Ενώ για τη 2η αγωνιστική θα αναμετρηθούν:

Ορφέας Ξάνθης – Σάπες στις 20/04

Ο Ακροπόταμος περνάει άνευ αγώνα στην 3η αγωνιστική (τελικός του 1ου ομίλου), όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το νικητή της αναμέτρησης Ορφέα Ξάνθης – Σαπών στις 04/05.

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 07 Απρίλιος 2011 02:05)

 
Get Adobe Flash Player
Greek Bulgarian English French German Italian Russian Spanish
Αναζήτηση
Είσοδος Μελών
Επισκέπτες
993318
Έχουμε 64 επισκέπτες συνδεδεμένους
Ο Καιρός