Επόμενος Αγώνας
      vs PROSOTSANI     
ΧΩΡΙΣΤΗ-ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ
     Σάββατο 04-01-2020
3μ.μ. ~ Α'/12η


Ανακοινώσεις
Σκορ, σκόρερ, ανά αγωνιστική & θεσμό
2019-2020
(συνεχής ενημέρωση)

1η~Α' ΕΠΣΔ
ΓΣΠ-Καλαμπάκι 3:3
(22' Κ. Τσακμακίδης-69' Μ. Πετρόπουλος-87' πέν. Φερφέρης / 7' πέν. Κλόγκιρι-53' Περπερίδης-76' Τζιβανάκης)
2η~Α' ΕΠΣΔ
Αρκαδικός-ΓΣΠ 1:2
(23' Ψυχράμης / 27' Πατένταλης-32' Γουνατίδης)
3η~Α' ΕΠΣΔ
Κύργια-ΓΣΠ 0:0
4η~Α' ΕΠΣΔ
ΓΣΠ-Βώλακας 1:1
(67' Μ. Πετρόπουλος / 89' Π. Μποσκοψίου)
Γ' Κύπελλο
Καλλίφυτος-ΓΣΠ 0:5
(29'&51' Γουνατίδης-71' Μωυσίδης-76'&89' Κερασίδης)
5η~Α' ΕΠΣΔ
Φωτολίβος-ΓΣΠ 0:3
(60' Καλαϊτζής-68' Κοκλίδης-85' Γουνατίδης)
6η~Α' ΕΠΣΔ
ΓΣΠ-Νέα Αμισός 1:0
(82' Κοκλίδης)
7η~Α' ΕΠΣΔ
Αμπελόκηποι-ΓΣΠ 1:0
(95' Σαϊνίδης)
8η~Α' ΕΠΣΔ
ΓΣΠ-Καλή Βρύση 3:0
(36'&71' Κοκλίδης-65' Κέντογλου)
Δ' Κύπελλο
Αμπελόκηποι-ΓΣΠ 3:0 πέν.~1:1 κ.αγ.
(47' Μύγας / 13' Κ. Τσακμακίδης)
9η~Α' ΕΠΣΔ
ΓΣΠ-Κάτω Νευροκόπι 1:0
(15' Παπαμιχαήλ)
10η~Α' ΕΠΣΔ
Δοξάτο-ΓΣΠ 0:2
(4' πέν. Ρούσσος-60' Τσακμακίδης Κ.)
11η~ΓΣΠ-Πετρούσα 1:2
(43' Ρούσσος / 25' Ζεδαμάνης Αν.-58' Δημητριάδης)


ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ-ΠΕΤΡΟΥΣΑ 1:2

"Αντίο" αήττητο...
..."αντίο" στο 2019 με ήττα στο γειτονικό ντέρμπι για την Προσοτσάνη με αντίπαλο την Πετρούσα (1:2).
Ο Αν. Ζεδαμάνης έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους στο 25' για να φέρει το ματς στα ίσια ο Ρούσσος στο 43'. Τη σφραγίδα στη νίκη των "μαυραετών" έβαλε ο Δημητριάδης στο 58', με το σκόρερ των "ροχιμπλάνκος" να παίρνει την άγουσα για τ' αποδυτήρια στο 65' και το Μιχ. Ασλανίδη ν' αντικρύζει την κόκκινη κάρτα μετά τη λήξη του ματς για χτύπημα σε αντίπαλο.
Το πλήρες ρεπορτάζ αργότερα...
 

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ 11ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Λόγω βροχής οι αγώνες της 11ης αγωνιστικής της Α' ΕΠΣ Δράμας που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα 14-12-2019 αναβλήθηκαν.
Νωρίτερα, αναβολή είχαμε και για τις αναπτυξιακές ηλικίες και δη των πρωταθλημάτων Κ14 & Κ12.
 

ΔΟΞΑΤΟ-ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 0:2

Η αψεγάδιαστη εμφάνιση

…έφερε και την άνετη νίκη, 1ο μάλιστα τρίποντο στο πρωτάθλημα για την Προσοτσάνη στο συγκεκριμένο γήπεδο από τις 16-12-1995 (!!!), με τους παίκτες του Φώτη Χατζηκυριάκου σ’ ένα κάκιστο αγωνιστικό χώρο να μην επιτρέπουν την παραμικρή τελική προσπάθεια στους γηπεδούχους. Το 0:2 ήρθε απολύτως φυσιολογικά με τους «ροχιμπλάνκος» να σκοράρουν νωρίς σε κάθε ημίχρονο (0:1 στο 4’ πέναλτι ο Ρούσσος & 0:2 στο 60’ Κ. Τσακμακίδης), ενώ ο Γουνατίδης στο 36’ είδε το κοντινό του σουτ να αποκρούεται και με τη βοήθεια το δοκαριού από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ο 45άχρονος τεχνικός της Προσοτσάνης κατέβασε μία 11άδα με πολλές αλλαγές σε σχέση με το αρχικό σχήμα στο πιο πρόσφατο ματς με το Κάτω Νευροκόπι, αλλά οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν στο έπακρο τόσο στις απαιτήσεις του αγωνιστικού χώρου – μόνο για ποδόσφαιρο δεν προσφέρεται – όσο και του αντιπάλου αλλά και της αρνητικής παράδοσης στην έδρα των Φιλίππων.

Για τον Πέτρο Σερέτη, το νεαρό προπονητή του Δοξάτου, σίγουρα ότι κι αν σχεδίασε επί χάρτου όλη την εβδομάδα επ’ ουδενί δεν αποτυπώθηκε στις τέσσερεις γραμμές του γηπέδου και μόνο ο τερματοφύλακας Κ. Καραγιαννίδης διασώθηκε, κρατώντας με τις επεμβάσεις του το σκορ σε απολύτως χαμηλά επίπεδα.

Οι φιλοξενούμενοι ήλεγξαν καθ’ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου το ρυθμό, είδαν την επιθετική τους τριπλέτα να πιέζει και να κλέβει πολλές πάσες, κυκλοφόρησαν την μπάλα χωρίς το αβίαστο λάθος, ενώ και η μεσοαμυντική λειτουργία πήρε «άριστα», μιας κι όπως αναφέραμε στον πρόλογο, οι Φίλιπποι δεν είχαν ούτε μία τελική εντός ή εκτός στόχου, σ’ ένα από τα πιο ξεκούραστα clean sheet του Αβραάμ.

Λεπτό προς λεπτό:

4’ (0:1)~Από τη κοντινή σέντρα του Οικονόμου ο Κ. Τσακμακίδης επιχειρεί την κεφαλιά προς τα δίχτυα, εκεί όπου βάζει το χέρι του ο Uruci (πέναλτι). Το εκτελεί εύστοχα ξεγελώντας τον τερματοφύλακας ο Ρούσσος ανοίγοντας το σκορ.

17’~Φάουλ δεξιά στην προέκταση της περιοχής με τον Περσιανλή να σημαδεύει το κεφάλι του Κέντογλου, η μπάλα φεύγει δίπλα στο δοκάρι άουτ.

27’~Παράλληλη σέντρα του Οικονόμου η κίνηση στο 1ο δοκάρι του Κ. Τσακμακίδη μπερδεύει το Γουνατίδη που ναι μεν τη βρίσκει με το κεφάλι, αλλά τη στέλνει απελπιστικά άουτ.

29’~Ατομική ενέργεια του Κέντογλου που φτάνοντας στο ημικύκλιο της περιοχής αν κι έχασε την ισορροπία του καταφέρνει να σουτάρει συρτά και δυνατά και η μπάλα φεύγει ελάχιστα έξω.

36’~Φάουλ του Ρούσσου από τον κεντρικό άξονα με την άμυνα να διώχνει κι ο Οικονόμου επαναφέρει, κοντρόλ με το στήθος και γυριστό σκαστό σουτ ο Γουνατίδης αναγκάζει τον Κ. Καραγιαννίδη να πέσει στη δεξιά του γωνία και με τη βοήθεια του κάθετου δοκαριού να σώσει, η μπάλα στρώνεται στον Πατένταλη που σουτάρει αλλά τα πόδια αμυνόμενων προ της γραμμής παραχωρούν το νέο κόρνερ.

37’~Ο Ρούσσος και σ’ αυτήν τη στατική φάση, ανενόχλητος ο Αστερίου στοπάρει και πλασάρει πάνω από τα δοκάρια.

38’~Κάθετη του Κέντογλου στην κίνηση το διαγώνιο σουτ του Γουνατίδη δίπλα στο δεξί δοκάρι άουτ.

56’~Κλέψιμο του Περσιανλή που γρήγορα τροφοδοτεί τον Κ. Τσακμακίδη, καλοζυγισμένο πλασέ από το ημικύκλιο πάνω από τα δοκάρια.

60’ (0:2)~Από τον Πατένταλη και το χώρο άμυνας η μπάλα έφτασε στο Γουνατίδη που με τη μία τροφοδοτεί στον κενό χώρο τον Κ. Τσακμακίδη, μπαίνοντας στην περιοχή αλλάζει…πόδι και με το αριστερό τη στέλνει να «γλείψει» το κάτω μέρος του «Γ» του Κ. Καραγιαννίδη κι εν συνεχεία να καταλήξει στο βάθος της εστίας.

63’~Ο εκ των κορυφαίων στο κέντρο Περσιανλής συνδυάζεται με τον εξαιρετικό σήμερα Κέντογλου, δύσκολο υπό πίεση πλασέ του 19άχρονου επιθετικού στα χέρια του Κ. Καραγιαννίδη.

70’~Ένα-δύο Κέντογλου και Κ. Τσακμακίδη, εκ νέου ο 1ος δέχεται την πάσα, πλασέ μπροστά από το πέναλτι εύκολη λεία για τον τερματοφύλακα του Δοξάτου.

75’~Φάση καρμπόν με την προηγούμενη, αυτή τη φορά ο σκόρερ του 0:2 δοκιμάζει να στείλει με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα, αλλά και πάλι ο Κ. Καραγιαννίδης είναι στη σωστή θέση και μπλοκάρει.

85’~Ο Κέντογλου σε κατά μέτωπο επίθεση την ολοκληρώνει με σουτ που περνάει μόλις άουτ.

92’~Στην τελευταία φάση στο ματς από την μπαλιά στον κενό χώρο του Περσιανλή ο Ρούσσος εκτέλεσε με τη μία στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.

ΔΟΞΑΤΟ (Πέτρος Σερέτης): 1. Κ. Καραγιαννίδης, 2. Χιωτάκης, 3, Αγγελόπουλος (67’ – 17. Κυριαζάκης), 14. Uruci, 5. Γ. Καραγιαννίδης, 6. Παπαδόπουλος, 7. Καρατζόγλου (53’ – 4. Πετράς), 8. Κοτζαμάνης (53’ – 13. Ψαρράς), 9. Kondev, 10. Αποστολίδης (78’ – 12. Βιράνης) & 11. Χατζηνικολαΐδης.

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Φώτης Χατζηκυριάκου): 1. Αβραάμ, 2. Άρ. Τσακμακίδης, 3. Αντωνιάδης, 4. Πατένταλης, 5. Αστερίου (86’ – 15. Κωνσταντινίδης), 6. Περσιανλής, 7. Κέντογλου, 8. Ρούσσος, 9. Οικονόμου (79’ – 14. Μωυσίδης), 10. Κ. Τσακμακίδης (79’ – 13. Καρακάσης) & 11. Γουνατίδης (64’ – 12. Κοκλίδης).

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 13 Δεκέμβριος 2019 18:20)

 

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ-ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 1:0

Το τρίποντο ήρθε από την άμυνα

…με το Θεοφάνη Παπαμιχαήλ να σημειώνει το 1ο του φετινό γκολ και την Προσοτσάνη να βρίσκει δίχτυα για 1η φορά στο πριν το 20ό λεπτό (1:0 στο 15’), ένα τέρμα που εν τέλει αποδείχτηκε υπέρ αρκετό για τους γηπεδούχους σ’ ένα μέτριο από πλευράς τους ματς στο δημιουργικό κομμάτι.

Ο Ακρίτας ξεκίνησε πιο ορεξάτος, είχε την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια του, κέρδισε κατά κράτος το νευραλγικό χώρο του κέντρου, ωστόσο οι τρεις τελικές του προσπάθειες έγιναν εκτός περιοχής Γιάννη Αβραάμ. Αντιθέτως με την ομάδα του γηγενή Στράτου Κονταξή, η Προσοτσάνη του Φώτη Χατζηκυριάκου σ’ αυτό το 1ο μισό αποδείχθηκε αρκούντος «κυνική» όταν πάτησε την αντίστοιχη του Μιχαηλίδη, με το Στέλιο Πατένταλη να σημαδεύει δευτερόλεπτα πριν το γκολ το οριζόντιο δοκάρι,  σε μια φάση που οι «ροχιμπλάνκος» ουσιαστικά έπαιξαν βόλεϊ.

Στο β’ ημίχρονο οι αλλαγές του Ακρίτα έδωσαν περισσότερη ώθηση στην επίθεση με τους έμπειρους Βασιλειάδη-Κεσίδη να περνούν στον αγωνιστικό χώρο, όμως η Προσοτσάνη ειδικά μετά την αποβολή με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα του Καλαϊτζή στη μία ώρα ματς έκλεισε αριστοτεχνικά τους χώρους, κινδύνεψε ουσιαστικά στο τετ α τετ του 1ου στη φάση του 74ου λεπτού, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων ν’ αποδεικνύει γιατί παραμένει ο κορυφαίος στη Δράμα, στερώντας του την ισοφάριση σε κομβικό σημείο.

Δύσκολη όπως δείχνει το σκορ αλλά και η γενική εικόνα του ματς εν κατακλείδι νίκη για την Προσοτσάνη, που με τη στόφα της έμπειρης ομάδας ξέρει να παίρνει το τρίποντο ακόμα και στην κακή της ημέρα, απέναντι σ’ ένα Κάτω Νευροκόπι που ήρθε να παίξει το παιχνίδι του χωρίς σκοπιμότητες, διεκδικώντας μέσα από στρωτό ποδόσφαιρο βαθμό ή βαθμούς, ασχέτως αν έφυγε χωρίς όφελος στις αποσκευές του.

Λεπτό προς λεπτό:

5’~Ο Χατζηλαζαρίδης δοκιμάζει το πόδι του από 35 μέτρα σε φάουλ που είχε κερδίσει στον κεντρικό άξονα ο Λάμπρου, η μπάλα όμως περνάει λίγο έξω από τα δοκάρια.

10’~Ο Χρ. Μιχαηλίδης κοντράρεται μέσα στην περιοχή από το τάκλιν του Αστερίου, η μπάλα φτάνει στο ημικύκλιο εκεί όπου ο Μουζενίτοβ μαζεύει και σουτάρει με τη μία, αδύναμο ωστόσο στα χέρια του Αβραάμ.

15’ (1:0)~1ο κόρνερ από αριστερά με το Ρούσσο να φέρνει την μπάλα στην πίσω πλευρά, εκεί όπου πιο ψηλά απ’ όλους ο Πατένταλης σημαδεύει με το κεφάλι το οριζόντιο, η άμυνα διώχνει προσωρινά στα πλάγια με τον Αστερίου ως…ακραίος να βγάζει σέντρα-ξυραφιά κι ο Παπαμιχαήλ σε κενή εστία με νέα κεφαλιά να τη στέλνει στ’ ανυπεράσπιστα δίχτυα.

22’~Γρήγορη αντεπίθεση των γηπεδούχων με τον Κοκλίδη να πασάρει πιο δίπλα του στην κίνηση το πλασέ του Κ. Τσακμακίδη στα χέρια του Π. Μιχαηλίδη.

31’~Φάση διαρκείας έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Χατζηλαζαρίδη αυτή τη φορά από πλάγια δεξιά, η άμυνα απομακρύνει εκτός περιοχής, σουτ του κεντρικού αμυντικού του Ακρίτα λίγο έξω από τη συμβολή των δοκών.

37’~Κοκλίδης και Καλαϊτζής συνδυάζονται με ταχύτητα κι ο Μωυσίδης σουτάρει από τη γωνία της περιοχής ένα μέτρο εκτός εστίας.

40’~Το δυνατό βολέ του Αβραάμ μετατρέπεται σε πάσα ακριβείας για τον Κ. Τσακμακίδη, ο οποίος πλασάροντας είδε την προβολή του Τσενεκλίδη να περιορίζει αισθητά τη δύναμη που είχε πάρει η μπάλα κι ο Π. Μιχαηλίδης μπλοκάρει χωρίς προβλήματα.

52’~Σέντρα από αριστερά του Καλαϊτζή με γροθιές αποκρούει εκτός περιοχής ο τερματοφύλακας, συρτό σουτ του Γεωργιάδη με καλό οπτικό πεδίο άουτ.

60’~Απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα στον Καλαϊτζή.

74’~Από τη στραβοκλωτσιά του Λάμπρου η μπάλα στρώνεται στο Βασιλειάδη που σχεδόν από τη μικρή περιοχή πλασάρει ψηλά κι ο Αβραάμ βάζοντας τα χέρια του σώζει την ομάδα του από τη βέβαιη ισοφάριση, παραχωρώντας το 1ο και μοναδικό κόρνερ του Ακρίτα στο ματς.

76’~Πλαγιοκόπηση του Βασιλειάδη από αριστερά και σέντρα στο ύψος του πέναλτι, πλασέ του Τσακίρη η μπάλα φεύγει ένα μέτρο εκτός δεξιού δοκαριού.

86’~Κόρνερ από δεξιά με το Ρούσσο, 2ο κατά σειρά στο ίδιο λεπτό, σκαστή κεφαλιά του Πατένταλη στα χέρια του Π. Μιχαηλίδη.

95’~Η μεγαλύτερη κι ευτυχώς όχι μοιραία φάση για τους γηπεδούχους, όταν ο Κέντογλου πέταξε την μπάλα στον κενό χώρο στην κίνηση του Κ. Τσακμακίδη, πλασέ έχοντας φτάσει απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα εκατοστά άουτ από το αριστερό δοκάρι.

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Φώτης Χατζηκυριάκου): 1. Αβραάμ, 2. Παπαμιχαήλ, 3. Καλαϊτζής, 4. Πατένταλης, 5. Αστερίου, 6. Αντωνιάδης, 7. Γεωργιάδης (63’ – 13. Καρακάσης), 8. Ρούσσος (88’ – 16. Περσιανλής), 9. Κοκλίδης (72’ – 14. Κέντογλου), 10. Κ. Τσακμακίδης & 11. Μωυσίδης (63’ – 12. Γουνατίδης).

ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ (Στράτος Κονταξής): 1. Π. Μιχαηλίδης, 2. Κασσός (81’ – 16. Τολμαΐδης), 3. Γαλόπουλος, 4. Χατζηλαζαρίδης (λ.τρ. 89’ – 13. Ζάντσας), 5. Τσενεκλίδης, 6. Σωτηρόπουλος (46’ – 12. Κεσίδης), 7. Μπάτζιος (46’ - 17. Βασιλειάδης), 8. Λάμπρου, 9. Χ. Μιχαηλίδης, 10. Η. Μουζενίτοβ & 11. Τσακίρης.

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 13 Δεκέμβριος 2019 18:21)

 
Περισσότερα Άρθρα...
Get Adobe Flash Player
Greek Bulgarian English French German Italian Russian Spanish
Αναζήτηση
Είσοδος Μελών
Επισκέπτες
1435423
Έχουμε 5 επισκέπτες συνδεδεμένους
Ο Καιρός